Festa accessible i sostenible

PER UNA FESTA MAJOR ECO-SOSTENIBLE

Des de l’Ajuntament de Premià de Mar apostem per una Festa Major sostenible i responsable amb el medi ambient. Per això, en totes les activitats de la Festa Major s’aplicarà un pla de reducció màxima de plàstics. Algunes de les mesures que posem en pràctica són les següents:

  • Minimització de plats, coberts i gots de plàstic. Per a acates com la botifarrada i la paella, la vaixella i els coberts seran de materials procedents de recursos vegetals (canya de sucre, bambú o palla) i es podran llençar al contenidor marró (fracció orgànica), juntament amb les restes de menjar i els tovallons. També es disposarà de garrafes d’aigua amb dispensadors per reduir el volum d’ampolles de plàstic.
  • Implementació del got reutilitzable. El podreu obtenir a les barres mitjançant un petit dipòsit d’un euro que es podrà recuperar retornant-lo al punt de recollida. Aquest punt de recollida, estarà situat a la plaça dels Països Catalans (els dies 9, 10, 11 i 12) a partir de les 12 de la nit i a la platja de Llevant (dia 13) a partir de la 1:00. D’aquesta manera s’evitarà l’acumulació de plàstics en papareres, contenidors i a terra.
  • Utilització de safates d’acer inoxidable enlloc de les d’un sol us a la botifarrada i al pa amb vi i sucre.
  • Venda de bosses de roba a la botiga de la Festa Major.

D’aquesta manera, des de l’Ajuntament es pretén fomentar entre els veïns i veïnes la reducció del plàstic, la reutilització, el reciclatge i una actitud respectuosa amb el nostre entorn proper i el medi ambient. Gràcies per la vostra col·laboració.

LA FESTA ACCESSIBLE

  • Posem a disposició d’aquelles persones que ho necessitin el programa de Festa Major en Braille.
  • El pregó de Festa Major serà interpretat en llenguatge de signes.
  • S’habilita una plataforma per al desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda durant els actes de Desembarcament (dimecres 10 de juliol) i durant els concerts de dimecres, divendres i dissabte a la platja de Llevant i el Desembarcament Petit (dijous 11 de juliol) a la platja de Bellamar.
  • Hi haurà WC químics adaptats.