Salutació

Benvolgudes i benvolguts,

Pocs moments hi ha tan esperats al calendari de qualsevol ciutat com el dia de l’inici de la seva Festa Major. A Premià de Mar, la proximitat de la festa es palpa als carrers i a les places, al voltant de les taules de les llars, a les terrasses dels bars i a les seus de les entitats. I és que la nostra festa és així, de tots i cadascun de nosaltres. Una festa de tradició arrelada, la dels Pirates i els Premianencs, que ha aconseguit ser coneguda i apreciada fora del nostre terme, de manera que cada vegada són més els forans que venen aquests dies a conèixer-la de primera mà. I una festa, sobretot, l’èxit de la qual només és possible gràcies a l’entusiasme i al treball dels voluntaris, la Comissió de Festa Major i el personal de la Regidoria de Festes. A tots ells, el meu agraïment més sincer.

No oblidem, però, que bona part de l’èxit de la festa rau, també, en el civisme amb què siguem capaços de viure-la. La Festa Major de Premià de Mar s’ha de regir per un model de diversió en el qual no hi càpiguen actituds sexistes de cap mena ni comportaments derivats del consum irresponsable d’alcohol.

Convilatans i convilatanes, passeu una molt bona Festa Major!

 

Miquel Àngel Méndez i Gil

Alcalde

Benvolgudes i benvolguts,

Un any més, arriba la Festa Major, uns dies plens d’activitats, que conviden a trobar-nos amb els amics i familiars, a trepitjar el carrer, a participar, a gaudir amb alegria d’aquests dies màgics. Aquest any, el seguici de l’Omar i els seus pirates han triat el dia de Sant Cristòfol per desembarcar a Premià de Mar. Els Premianencs, encapçalats per l’Ester i en Martí ja estan preparats per defensar-se, ho aconseguiran?

Ja està tot preparat, després de mesos de feina, de reunions i preparacions per part de voluntaris i voluntàries, que any rere any fan que els premianencs i premianenques puguem gaudir de 6 dies apassionants. Des d’aquí vull donar les gràcies a tot el voluntariat, que amb la seva feina continuada al llarg de l’any, el seu esforç desinteressat i el seu treball intens fan possible la nostra estimada Festa Major.

Enguany, l’entitat de l’any és el Casal Benèfic Premianenc, fundació emblemàtica a Premià de Mar, creada l’any 1937 per acollir a persones sense recursos i ara convertida en un centre d’atenció integral per a persones grans i les seves famílies.

Aquest és el meu primer any com a regidora de Festes, tasca que agafo amb orgull i responsabilitat, amb força i dedicació, i a tots vosaltres espero poder-vos saludar aquests dies pels carrers engalanats de festa.

Visca la Festa Major de Premià de Mar!

Imma Morales

Regidora de Festes