Per una festa eco responsable

Des de l’Ajuntament de Premià de Mar apostem per una Festa Major sostenible i responsable amb el medi ambient. Per això, en totes les activitats de la Festa Major s’aplicarà un pla de reducció màxima de plàstics. Algunes de les mesures que posem en pràctica són les següents:

Minimització de plats, coberts i gots de plàstic. Per a actes com la botifarrada i la paella, la vaixella i els coberts seran de materials procedents de recursos vegetals (canya de sucre, bambú o palla) i es podran llençar al contenidor marró (fracció orgànica), juntament amb les restes de menjar i els tovallons. També es disposarà de garrafes d’aigua amb dispensadors per reduir el volum d’ampolles de plàstic, i de fonts d’aigua a la Gran Via (davant la plaça dels Països Catalans), i a l’entrada de la platja de Llevant, gentilesa d’Agbar.

–  Implementació del got reutilitzable. El podreu obtenir a les barres de la platja de Llevant i de l’escola La Lió mitjançant un petit dipòsit d’un euro que podreu recuperar retornant-lo al punt de recollida, a la mateixa barra.

D’aquesta manera s’evitarà l’acumulació de plàstics en papereres, contenidors i a terra.

– Utilització de safates d’acer inoxidable en comptes de les d’un sol ús a la botifarrada i al pa amb vi i sucre.

– Venda de bosses de roba a la botiga de la Festa Major.

D’aquesta manera, des de l’Ajuntament pretenem fomentar entre el veïnat la reducció del plàstic, la reutilització, el reciclatge i una actitud respectuosa amb el nostre entorn proper i el medi ambient. Gràcies per la vostra col·laboració.